Ring oss: 51 82 00 50   |   post@hviding.no

Minnesider & dødsannonser

Call us: 51 82 00 50   |   post@hviding.no

Memorial pages & obituary

Kremasjon

Kremasjon er et verdig alternativ til kistebegravelse, og de etterlatte står fritt til å velge det som føles rett for dem. Eventuelle ønsker fra avdøde knyttet til dette bør selvsagt tas hensyn til.

Et verdig alternativ

Nedsettelse av urne ved kremasjon

Ved kremasjon blir askeurnen vanligvis satt ned i gravstedet innen et par uker etter bisettelsen, eller senest seks måneder etterpå. Når det er avgjort hvor urnen skal nedsettes, vil Hviding begravelsesbyrå kunne hjelpe i forbindelse med urnenedsettelse. Å ha prest tilstede er også mulig. Pårørende kan velge om de ønsker å være tilstede ved nedsettelsen, eller om urnen skal settes ned «i stillhet». En kan ikke regne med få å nedsatt urnen i gravsted den tid på året hvor det er tele i bakken.

Askespredning

Det er først i senere år at det er gitt en viss åpning for askespredning i Norge (gravferdsloven av 1996). Askespredning har vært vanlig i mange andre land, men det er fortsatt forholdsvis restriktivt praktisert her til lands.

For å få lov til å spre asken i naturen eller på havet må nærmeste pårørende søke til Fylkesmannen på det stedet der askespredningen ønskes utført. Du får råd og veiledning fra oss i begravelsesbyrået om hvordan man går frem.

Gravferdsloven § 20. «Privat gravsted og spredning av aske»

Se også lov om kirkegårder, kremasjon og gravferd(Hviding begravelsesbyrå står ikke ansvarlig for eventuelle feilaktige opplysninger i denne kilden).

Utforming

En er ikke pliktig til å sette stein eller annet minne på graven, men erfaringsmessig ønsker de fleste pårørende å gjøre det. Hvis den avdøde gravlegges i familiegrav, settes navnet vanligvis på den eksisterende minnesteinen.

Kremasjon

Kremasjon er et verdig alternativ til kistebegravelse, og de etterlatte står fritt til å velge det som føles rett for dem. Eventuelle ønsker fra avdøde knyttet til dette bør selvsagt tas hensyn til.

Stort utvalg av gravstein

Vi har utstilling i våre lokaler i Stavanger og Sandnes

Åpningstider etter avtale.

Kontakt oss på : 51 82 00 50

Hviding Begravelsesbyrå har kontorer i Stavanger

Vi arrangerer begravelser og bisettelser i kommuner som Stavanger, Sandnes, Sola, Randaberg, Klepp, Time, Gjesdal, Rennesøy, Finnøy, Strand, Hjelmeland og Forsand.