Ring oss: 51 82 00 50   |   post@hviding.no

Minnesider & dødsannonser

Call us: 51 82 00 50   |   post@hviding.no

Memorial pages & obituary

Åsted for dødsfall

Når du ringer begravelsesbyrået vil vi først av alt spørre deg om avdødes navn, og hvor dødsfallet har skjedd.

Hva skjer videre?

Hva som så skjer videre vil avhenge av åsted for dødsfallet.

Dødsfall på institusjon

Den avdøde blir vanligvis stelt av personalet på sykehuset eller sykehjemmet, og de sørger for at lege kontaktes for å bekrefte dødsfallet. 

De pårørende kontakter oss i Hviding for å avtale hva som skjer videre. Etter avtale med byrået, hentes avdøde og kjøres til seremonistedet. Vi ordner også med en eventuell syning om det er ønskelig.

Hjemmedødsfall

Det første en må gjøre er å kontakte lege (fastlege eller legevakten), for å få en bekreftelse av dødsfallet. Hvis ingen personer var tilstede da døden inntraff, er legen pålagt å sørge for at politiet blir kontaktet. 

Ta så kontakt med oss i Hviding. Etter at legen har vært på stedet, kan vi hente avdøde og kjøre til sykehus eller kapell. Der blir det ordnet med stell og nedlegging i kiste. 

Ulykker

Ved dødsulykker vil politi og ambulanse ta hånd om det som skjer på ulykkesstedet. Politiet sørger for transport av avdøde til sykehuset.
Pårørende kontakter oss i Hviding for hjelp til det som skal skje videre.

Dødsfall i utlandet

Ta så raskt som mulig kontakt med avdødes forsikringsselskap, der vil man få videre veiledning. Forsikringsselskapet bistår familien med praktiske ting, og organiserer hjemsendelse av kisten med avdøde. Er det en norsk ambassade eller annen offisiell representant i landet, vil de også kunne hjelpe.

Ta deretter kontakt med oss i Hviding. Vi tar imot kisten når den kommer til Norge, og forbereder begravelsen etter avtale med pårørende. 

Ved dødsfall

Hva skal jeg gjøre? Hvordan skal jeg komme meg gjennom dette? Spørsmålene er mange. Her er seks punkter som kan lede deg gjennom de praktiske delene av prosessen

Stort utvalg av gravstein

Vi har utstilling i våre lokaler i Stavanger og Sandnes

Åpningstider etter avtale.

Kontakt oss på : 51 82 00 50

Hviding Begravelsesbyrå har kontorer i Stavanger

Vi arrangerer begravelser og bisettelser i kommuner som Stavanger, Sandnes, Sola, Randaberg, Klepp, Time, Gjesdal, Rennesøy, Finnøy, Strand, Hjelmeland og Forsand.